logo songteksten.net

Julie Taymor klaagt Spider-Man producenten aan

(Novum/AP) - Julie Taymor sleept de producenten van de musical over Spider-Man voor de rechter. De 58-jarige Taymor, regisseuse van Spider-Man: Turn off the Dark, werd in maart ontslagen bij de musical.

Taymor stelt dat de producenten haar creatieve rechten hebben geschonden en haar niet hebben gecompenseerd voor het werk dat ze in de duurste Broadwaymusical ooit heeft gestoken. Volgens Taymors advocaat zag de regisseuse zich genoodzaakt tot een aanklacht 'om haar rechten te beschermen'.

"De producenten hebben Taymor geen vergoeding gegeven voor het gebruik van haar werk, ondanks het feit dat de show sinds de eerste voorstelling in november bijna altijd volle zalen heeft getrokken", zegt advocaat Charles Spada.

Spider-Man: Turn off the Dark werd lange tijd geplaagd door tegenslag. Sinds de start, tien jaar geleden, lag het project onder meer stil wegens geldproblemen en ongelukken door stunts. De musical is met 65 miljoen dollar de duurste Broadwaymusical aller tijden. In juni ging de show, die sindsdien wekelijks ongeveer een miljoen dollar in het laatje brengt, in première.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren