logo songteksten.net

Na 30 jaar eindelijk de échte derde Ghostbusters-film in première

De Nederlandse fans kunnen vanaf donderdag naar Ghostbusters: Afterlife. De late sequel op de twee hitfilms uit de jaren tachtig toont hoe het de familie van voormalige spokenjager Egon Spengler is vergaan. Na zijn overlijden betrekt zijn dochter met haar kinderen zijn oude boerderij en ontdekken zij erfelijk belast te zijn met zijn gave.

Vijf jaar geleden werd al een poging gedaan de oude reeks te recyclen, maar deze versie met vrouwelijke ghostbusters flopte zowel bij critici als bij publiek. Ghostbusters: Afterlife werd gemaakt door regisseur Jason Reitman. Hij is de zoon van Ivan Reitman, de regisseur die de eerste twee films maakte. De filmmaker, bekend van hits als Juno en Up in the Air, vond het heel belangrijk om het gevoel van de oude films weer op te roepen.

"We hebben voorafgaand aan het maken van Afterlife heel hard zitten puzzelen om antwoord te vinden op de vraag wat de oude films zo goed maakte", stelde de regisseur in gesprek met het ANP. "Mijn vader maakte komediefilms maar hij nam zijn onderwerpen en verhalen heel serieus. In de hoofdrollen vroeg hij grote komieken als Bill Murray en Dan Aykroyd en vroeg hen ook vooral heel serieus te reageren op alle bizarre situaties waar de helden in belanden. Die aanpak werkte heel erg goed."

Niet over de top

De Nederlands special effects-man Arjen Tuiten, recent genomineerd voor twee Oscars, verzorgde met zijn team alle special make-up effecten in de film, alle make-up-protheses en alle ‘animatronic creature-effects’. In totaal was het team acht maanden bezig met het verzorgen van al die effecten.

"We gebruikten materialen zoals foam latex, en veel klei, zoals dat ook in de oude films gebeurde", aldus Tuiten. "We wilden ook vooral dat alle effecten niet te over de top werden, in het origineel ging Reitman ook nooit te ver."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren