logo songteksten.net

Cast Fast & Furious vindt troost in personage Paul Walker

Acteur Paul Walker kwam in 2013 om bij een auto-ongeluk, maar zijn personage in de Fast & Furious-filmreeks leeft nog wel en daar is collega Jordana Brewster erg blij mee. "Iedere keer als we het in de film over hem hebben, is hij toch een beetje bij ons", vertelt ze aan het ANP.

Brewster speelt in de franchise Mia Toretto, de vrouw van Walkers personage Brian. De acteur overleed tijdens de opnames van de zevende film uit de reeks. Het lukte de makers om met hulp van zijn broers de film af te maken en voor Brian en Mia een goede afloop te geven, waarin de coureur zijn race-avonturen achter zich laat om zich op zijn gezin te richten.

Voor Brewster was het lang moeilijk om de afscheidsscène uit Furious 7 terug te kijken. "De eerste keer dat ik die film zag kon ik alleen maar huilen. Het verdriet was toen nog zo rauw." Ze merkte dat ze daar beter mee om kon gaan bij haar terugkeer naar de filmreeks in het recentste deel van de franchise, F9, dat vanaf deze week on demand te zien is. "Het verlies van Paul zal altijd moeilijk blijven, maar inmiddels is er naast een traan ook altijd een glimlach."

Eerbetoon

In F9 zit een kort eerbetoon aan Walker, waarin de groep enthousiast uitkijkt naar de komst van Brian. Brewster: "Ik vind het heel mooi dat Brian nog leeft in de wereld van Fast & Furious, omdat we daarmee de herinnering aan Paul ook in leven houden. Je merkt op de set dat iedereen het fijn vindt als de personages Brian nog even kunnen noemen, omdat we hem en daarmee Paul er dan heel even ‘gewoon’ nog bij hebben."

Brewster kroop voor F9 voor de zesde keer in twintig jaar in de huid van Mia, de zus van Dom Toretto (Vin Diesel). Die rol weer oppakken voelde als thuiskomen, aldus de actrice. "Normaal gesproken is bij ieder project alles weer nieuw: de crew, de cast, je personage. Bij Fast werken we nu al twintig jaar met grotendeels dezelfde groep mensen. Als je elkaar zo goed kent, word je vanzelf een soort familie."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren