logo songteksten.net

Kyteman weer met orkest op podium

(Novum) - Kyteman gaat weer met zijn hiphoporkest optreden. Trompettist Colin Benders, zoals Kyteman echt heet, toert in het voorjaar langs de grote poppodia. The Kyteman Orchestra-tournee doet onder meer Utrecht, Amsterdam en Brussel aan, maakt concertorganisator Mojo woensdag bekend.

Kyteman sleepte met zijn Hiphop Orkest onder meer een Edison, Zilveren Harp en 3FM Award in de wacht. Bovendien won Benders de Popprijs van 2009 en stond hij op grote festivals en in een uitverkochte Heineken Music Hall. Op het toppunt van het succes besloot de trompettist dat het anders moest en trok hij de stekker uit zijn orkest.

Benders stortte zich op een volgend project. Met zeven bevriende muzikanten maakte hij in vijf dagen tijd een nieuwe plaat, Kytecrash. Dit jaar dook Kyteman ook weer de studio in met zijn orkest. Het resultaat daarvan verschijnt voordat de The Kyteman Orchestra-tournee start. Kaarten voor die shows kunnen vanaf vrijdag worden gekocht.

Wat Benders bewoog om door te gaan met zijn orkest en wat de trompettist het afgelopen anderhalf jaar heeft gedaan, is te zien in de documentaire Kyteman. Now What?! De film van Menna Laura Meijer gaat volgende week zaterdag in première op het IDFA in Amsterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren