logo songteksten.net

Lammers en Waes: flinke plottwist in derde seizoen Undercover

Frank Lammers en Tom Waes zeggen dat er een flinke plottwist is te zien in het derde seizoen van Undercover, dat vanaf zondag is te volgen op Netflix. De acteurs delen met het ANP hun opmerkelijkste draaidag: "met min twintig graden en ijsblokken in onze mond".

Op het tweede seizoen volgde kritiek omdat Ferry, een oude drugsbendeleider die Lammers speelt, te weinig te zien zou zijn. In het nieuwe seizoen kunnen we "meer Ferry verwachten dan je aankunt", zegt Lammers.

Vooral verrassend is volgens Waes de plotselinge samenwerking tussen Bob en Ferry. Bob, gespeeld door Waes, is namelijk een oud-politieagent door wie Lammers in de cel is beland. "Dat is wel de grootste twist. De meest gezworen vijanden die ineens met elkaar moeten gaan samenwerken."

Min twintig

Dat betekent dat de acteurs een stuk vaker samen spelen dan ze gewend zijn. "Vorig seizoen hebben we elkaar niet veel gezien", zegt Waes. "Zelfs in de eerste reeks speelden we niet veel samen. Nu is dat wel 75 procent."

"Lekker achterin een vrachtwagentje met min twintig", reageert Lammers, Waes aankijkend. Die lacht. "Man, man, man, dat was geen toffe draaidag." Want voor een scène moest het duo in de winter in de achterbak van een vrachtwagen zitten. Het was niet echt min twintig graden, maar wel erg koud. De acteurs droegen alleen een T-shirt, omdat het volgens Waes "dertig graden" moest voorstellen. "Dit was echt wel een opmerkelijke draaidag", zegt Lammers.

Vierde seizoen

Maar daar bleef het niet bij, zegt Waes. Bij erge kou komt er damp uit je mond, zegt hij. "Daarom kregen we dus ijsblokken in de mond." Door de kou komt daardoor als je spreekt even geen damp uit je mond, legt hij uit. "Maar als het zo koud is dan wil je één ding niet: nog eens ijsblokken erbij", lacht hij. "Dat was echt afschuwelijk."

Of een vierde seizoen gaat volgen, willen de acteurs nog niet zeggen. Over een mogelijke spin-off over Bob, zoals eerder over Ferry, zegt Waes: "Ik weet het niet". Hij doet alsof hij zijn mond op slot draait. "Misschien wel."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren