logo songteksten.net

Oral herkent zich in Undercover-personage: ik kende ook angst

Nazmiye Oral speelt in het derde seizoen van Undercover, dat vanaf zondag op Netflix te zien is, een drugsbaas genaamd Leyla. Samen met haar man Serkan staat ze aan het hoofd van een drugsbende. Een rol waarin ze zichzelf herkent, zegt ze tegen het ANP, vooral omdat ook zij weet wat angst is.

"Ik denk sowieso wel dat je een bepaald soort charisma of overwicht moet hebben om deze rol te kunnen spelen", zegt ze. "Een deel daarvan kun je niet faken volgens mij. In mijn eigen leven kende ik angst heel goed. Dus ik weet hoe je moet blijven staan en moet doen alsof je niet bang bent."

Die angst ondervond ze vroeger, vertelt ze, toen ze als Turks meisje opgroeide in Hengelo. "Ik heb toen heel veel moeten overwinnen om gewoon mijn eigen leven te kunnen leiden. Ik heb toen ook nooit geleerd om alleen te wonen en om sociaal te zijn, met andere mensen. Dat moest ik allemaal uitvinden."

Ongemakkelijk

Ze was toen nog sociaal ongemakkelijk, zegt ze. "Met heel veel mensen voelde ik me echt niet op mijn gemak. Maar ja, dan doe je gewoon net alsof het wel allemaal lukt. Tot het van binnen ook klopt."

Ook Leyla moet in de serie haar hoofd koel houden en haar angsten geheimhouden, zegt ze. "Ze opereert in een mannenwereld. En sowieso, dat vak waar ze in zit, dat is heel dierlijk. Dus niemand mag zien, voelen, ruiken dat je ook maar een beetje twijfelt of bang bent."

Sukkel

Waar Oral zichzelf herkent in haar personage, zegt Frank Lammers, te zien als oud-drugsbaas Ferry, weinig van zichzelf in Ferry terug te zien. "Gelukkig niet hoor", grapt hij. Dat geldt ook voor Tom Waes, die in de serie ex-politieagent Bob speelt. "Ik ben heel anders in het echt. Niet nors, zuur en ingetogen."

Yannick van de Velde ziet wel het een en ander van zichzelf terug in het karakter dat hij speelt, een onhandige jongen die Lars heet. "Ik ben ook een beetje een sukkel. Kijk naar wat Nazmiye speelt", zegt hij, en hij wuift naar Oral. "Dat kan ik niet spelen." Het mist hem aan natuurlijk overwicht, vindt hij. "Ik ben nog steeds bang voor pubers van veertien, dat ze bijvoorbeeld iets onaardigs zeggen en ik niks terug kan zeggen", zegt hij. "Dat is gewoon wie ik ben."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren