logo songteksten.net

Nieuwe Ghostbusters-film doet het goed in Amerikaanse bioscopen

De nieuwe Ghostbusters-film Afterlife heeft dit weekend goede zaken gedaan in de Amerikaanse bioscopen. De derde officiële film in de reeks bracht 44 miljoen dollar op. Dit is boven verwachting, stelt het vakblad The Hollywood Reporter.

Producent Sony is blij met deze resultaten; in de VS staat Thanksgiving voor de deur, dan gaan veel families naar de bioscopen toe. Wereldwijd bracht de film in het eerste weekend 60 miljoen dollar op.

De late sequel op de twee hitfilms uit de jaren tachtig toont hoe het de familie van voormalige spokenjager Egon Spengler is vergaan. Na zijn overlijden betrekt zijn dochter met haar kinderen zijn oude boerderij en ontdekken zij erfelijk belast te zijn met zijn gave.

Nederlandse trots

Vijf jaar geleden werd al een poging gedaan de oude reeks te recyclen, maar deze versie met vrouwelijke ghostbusters flopte zowel bij critici als bij publiek. Ghostbusters: Afterlife werd gemaakt door regisseur Jason Reitman. Hij is de zoon van Ivan Reitman, de regisseur die de eerste twee films maakte. De Nederlands special effects-man Arjen Tuiten, recentelijk genomineerd voor twee Oscars, verzorgde met zijn team alle special make-up effecten in de film, alle make-up-protheses en alle ‘animatronic creature-effects’.

Ghostbusters: Afterlife draait momenteel ook in de Nederlandse bioscopen.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren