logo songteksten.net

NTR draait concert Adele iets versneld af, fans boos

De NTR heeft dinsdagavond een versnelde versie van het unieke concert van Adele afgespeeld. Dat heeft de omroep woensdag aan het ANP bevestigd naar aanleiding van boze berichten van fans op Twitter. In de special, die door bijna 800.000 mensen bekeken werd, zong de Britse zangeres in Los Angeles zowel haar bekendste nummers als nieuw werk.

"Wij moesten werken met de file die is aangeleverd door de Amerikaanse producent", legt een woordvoerder uit. "Deze is vier minuten korter dan het origineel." Dat heeft een technische oorzaak, legt ze uit.

"De producent heeft de originele filmfile van 24 frames per seconde omgezet naar een videofile van 25 frames per seconde, de Europese standaard voor dit soort bestanden. De producent heeft hierbij gekozen voor de ‘speed up’-conversie, waarbij steeds 1 frame van de volgende seconde wordt gepakt." Hierdoor lijkt het dus alsof de beelden iets sneller worden afgespeeld.

Het viel veel fans wel op dat het concert sneller werd afgespeeld. Op sociale media maakten zij woensdag hun onvrede hierover kenbaar.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren