logo songteksten.net

Ziekenhuisserie ontslaat acteur om weigeren vaccinatie

Ziekenhuisserie General Hospital heeft opnieuw een acteur ontslagen omdat deze zich niet wil laten vaccineren tegen COVID-19. Acteur Steve Burton laat via Instagram weten dat het pijn doet de serie op deze manier te verlaten. Burton speelde al ruim dertig jaar mee in de Amerikaanse soap.

"Ik wilde dat je het van mij persoonlijk zou horen" zegt hij in de video. "Helaas heeft General Hospital me laten gaan vanwege het vaccinatievoorschrift. Ik heb op medische en religieuze grond vrijstellingen aangevraagd, maar beide werden geweigerd. Dit doet pijn. Maar voor mij gaat het ook om persoonlijke vrijheid." Sinds 1 november is in de Verenigde Staten een vaccinatie verplicht voor mensen die op een filmset werken in de zogenaamde Zone A, de plek waar acteurs zonder masker op hun werk doen. Dat geldt ook voor de acteurs zelf.

Burton zei ook dankbaar te zijn voor zijn werk bij de serie, waarin hij al sinds 1991 de rol van Jason Morgan speelt. Daarnaast zegt hij te hopen ooit terug te keren. "Misschien kan ik op een dag, als deze regels worden opgeheven, terugkeren en mijn carrière als Jason Morgan beëindigen. Dat zou een eer zijn."

Eerder deze maand werd ook een andere acteur uit de ziekenhuissoap, Ingo Rademacher, om dezelfde reden ontslagen.

Laatst gewijzigd op: 10 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren