logo songteksten.net

Adele verplettert concurrentie in Album Top 100

Adele voert deze week inderdaad de Nederlandse Album Top 100 aan met haar vorige week verschenen plaat 30. De Britse zangeres verplettert de concurrentie door met ruime afstand op de eerste plaats binnen te komen.

Het was te verwachten dat Adele de eerste plek zou halen; bij de tussenstand op woensdag stond ze al ruimschoots op kop. 30 werd afgelopen week ruim acht keer zoveel verkocht en gestreamd als de nummer twee Voyage van ABBA. Volgens platenmaatschappij Sony Music is 30 het bestverkochte album in de eerste week na release in drie jaar tijd.

Naar verwachting zal Adele ook in veel andere landen bovenaan de charts staan. Dinsdag werd bekend dat van 30 in de Verenigde Staten in drie dagen tijd al meer dan een half miljoen exemplaren waren verkocht en dat het daarmee daar nu al het bestverkochte album van het jaar is. Adele wist ook met al haar vorige drie albums, 19 (2008), 21 (2011) en 25 (2015), een eerste plek in Nederland en vele andere landen te scoren.

ABBA moet dus na twee weken de plek bovenaan de Album Top 100 afstaan. De Zweedse popgroep staat nu op de tweede plaats met het comebackalbum Voyage. De top 3 wordt gecompleteerd door Ed Sheeran met =, de vorige twee weken de nummer 2.

Album Top 10 week 47

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (-) Adele - 30

  2. (1) ABBA - Voyage

  3. (2) Ed Sheeran - =

  4. (-) Bruce Springsteen & The E Street Band - The Legendary 1979 No Nukes Concerts

  5. (5) Kinderen voor Kinderen - Worden Wat Je Wil - 42

  6. (4) Silk Sonic - An Evening With Silk Sonic

  7. (3) Taylor Swift - Red (Taylor's Version)

  8. (6) Suzan & Freek - Dromen in Kleur

  9. (12) Adele - 25

  10. (7) $hirak - Talou

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren