logo songteksten.net

Chaos bij beveiligingscontrole concert Wizkid in Londen

Voorafgaand aan een concert van de Nigeriaanse zanger Wizkid in de O2 Arena in Londen is zondagavond chaos ontstaan bij de beveiligingscontrole. Tientallen mensen drongen zich door de barrières heen, zo is te zien op beelden die zijn verspreid op sociale media.

Beveiligingsmedewerkers probeerden de menigte onder controle te krijgen maar konden in eerste instantie niets anders dan toekijken. In het gedrang vallen verschillende detectiepoortjes om maar raakt niemand gewond.

Een woordvoerder van de concertzaal zegt tegen The Independent dat de veiligheidsprocedures naar aanleiding van het voorval worden aangescherpt. Fans die maandag en dinsdag naar de concerten van Wizkid komen wordt aangeraden vroeg aanwezig te zijn.

Het incident komt minder dan een maand na het Amerikaanse festival Astroworld, waar meerdere doden vielen. Ook daar waren problemen met de beveiliging en konden mensen het festivalterrein binnendringen zonder te worden gecontroleerd. Uiteindelijk ontstond er chaos en kwamen festivalgangers in het gedrang om het leven.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren