logo songteksten.net

Verhoeven overweegt roman Mijn lieve gunsteling te verfilmen

Paul Verhoeven denkt na over de verfilming van Mijn lieve gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld. Dat zegt de 83-jarige filmmaker in het nieuwe nummer van HP/De Tijd dat woensdag in de winkels ligt.

De regisseur leest het boek op dit moment, vertelt hij. "Een producent tipte me dat dat misschien iets voor me was", aldus Verhoeven. "Mijn lieve gunsteling gaat over een 49-jarige veearts die een verhouding krijgt met een 14-jarig meisje. Filmisch is dat best lastig. Hoe moet je dat doen op de set? Je kunt geen intieme scènes opnemen met iemand van veertien. Ik moet daar nog ’s goed over nadenken."

Verhoeven verfilmt met regelmaat boeken. Zo behoren de filmbewerkingen van Turks Fruit van Jan Wolkers, Soldaat van Oranje van Erik Hazelhoff Roelfzema en De Vierde Man van Gerard Reve tot de hoogtepunten in zijn oeuvre.

Nieuwe projecten

De Nederlandse regisseur bracht deze zomer het lesbische nonnenepos Benedetta uit. De film draaide in competitie op het prestigieuze festival van Cannes. Het epos werd meerdere malen uitgesteld, onder anderen vanwege de coronapandemie.

De filmmaker bereidt op dit moment diverse nieuwe filmprojecten voor. Hij werkt onder meer aan een Nederlandse serie en speelfilm en ontwikkelt ook in Hollywood een nieuw scenario met de schrijver van zijn hits RoboCop en Starship Troopers.

Laatst gewijzigd op: 8 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren