logo songteksten.net

Wouter Hamel verliest volgers door kritische corona-tweets

Wouter Hamel verliest volgers elke keer als hij op Twitter kritische berichten plaatst over de "belabberde covid-mentaliteit in Nederland". Dat laat de 44-jarige Haagse zanger weten op Twitter.

Hamel liet eerder op de dag weten dat hij zich "tijdens één treinritje vanaf Schiphol onveiliger voelde dan tijdens een week superactief zijn in Manhattan. Geen maskers, iedereen hoesten en niezen." Hij ergert zich kapot aan de mentaliteit van veel Nederlanders: "Denken als collectief is voor weinigen weggelegd hier. Ach dat ene feestje kan wel, ugh zo’n masker zit niet lekker. Gisteren een Uber-chauffeur in Utrecht die direct zegt: 'masker kan wel af hoor'. Ik ben er klaar mee."

De reacties doen hem denken aan de teneur tien jaar geleden, toen de zanger regelmatig berichten plaatste over het feit dat Zwarte Piet in zijn ogen een racistische karikatuur is. "Doodsbedreigingen, alles. Is niet leuk om te horen, dat je je neus en mond moet bedekken…"

Het niet dragen van goede mondkapjes in de trein of bus noemt Hamel "pure decadentie. Ik kan me niet veroorloven ziek te worden/het land in lockdown te dwingen - ik wil en moet optreden, de zalen langs, vinyl verkopen na m’n shows. Maar dat zit er de komende tijd niet in for obvious reasons. Do better y’all!"

Laatst gewijzigd op: 8 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren