logo songteksten.net

Helft nabestaanden weigerde geld van Travis Scott voor uitvaart

De helft van de families van de dodelijke slachtoffers tijdens het Astroworld Festival heeft een bedrag van Travis Scott voor de uitvaart geweigerd. Rolling Stone meldde dinsdag al dat nabestaanden van een van de tien doden geen geld wilden zien van de rapper en bedenker van het festival, maar een dag later schrijft het muziekblad dat dit er in totaal vijf zijn.

Scott had aangeboden om voor de uitvaarten te betalen. De advocaat van de 14-jarige John Hilgert, een van de bezoekers die vorige maand in het gedrang tijdens het evenement overleed, noemt het gebaar "vernederend en ongepast".

Ook de families van de 9-jarige Ezra Blount, Jacob Jurinek, Franco Patino en Axel Acosta (alle drie 21 jaar) hoefden geen bijdrage van de rapper. Hun advocaten laten weten te twijfelen aan de motieven van Scott omdat hij via een persbericht had laten weten dat hij de uitvaartkosten wilde betalen. Zo wekte hij de indruk dat hij alleen maar "de publieke verontwaardiging wilde wegnemen", zegt de advocaat van Jurinek en Patino.

Scott heeft tientallen aanklachten aan zijn broek hangen vanwege zijn zwaar uit de hand gelopen festival in het Amerikaanse Houston. De rapper wordt onder meer verweten nalatig te zijn geweest omdat hij zijn concert niet snel genoeg zou hebben gestopt toen de menigte in paniek raakte.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren