logo songteksten.net

Advocaat Jussie Smollett: rechter haalde naar me uit

Een van de advocaten van Jussie Smollett beweert dat de rechter in de zaak tegen de Empire-acteur fysiek naar haar heeft uitgehaald tijdens een overleg rond een getuigenis. Ze vindt dat de zaak daarom geseponeerd moet worden.

De advocaten verzochten donderdag om het overleg nadat de rechter hun vragen aan getuige Olabinjo Osundairo irrelevant had genoemd. Osundairo is een van de twee broers die tijdens politieverhoren hebben verteld dat Smollett hen heeft betaald om een aanval in scène te zetten. Tijdens zijn getuigenis donderdag beschuldigde de verdediging hem ervan problemen te hebben met homoseksualiteit. Dat zou zijn motivatie zijn geweest Smollett te mishandelen.

De advocaten van de acteur vroegen broer Abel Osundairo een dag eerder herhaaldelijk naar zijn seksuele relatie met Smollett. De persoonlijk trainer ontkende die. Hij vertelde volgens de New York Post dat hij ooit met de acteur naar een homosauna is geweest, maar dat daar niets was voorgevallen tussen de twee. De krant is bij het proces en zegt niet te hebben gezien dat de rechter uithaalde naar de advocate van Smollett. De rechter ontkent dat zelf ook. Media hebben geen toestemming gekregen om te filmen of fotograferen tijdens de rechtszaak.

Valse aangifte

Smollett houdt nog altijd vol dat hij in januari van 2019 in Chicago slachtoffer is geworden van een homofobische, racistische aanval. Politie en aanklagers daar beschuldigen hem van het doen van een valse aangifte. Hij werd aangeklaagd maar niet lang daarna werden alle beschuldigingen ingetrokken.

De stad startte daarop een onderzoek naar oorspronkelijke aanklager Kim Foxx en stelde een speciale nieuwe aanklager aan om de zaak nog eens door te nemen. Die concludeerde dat er fouten waren gemaakt en dat Smollett opnieuw aangeklaagd moest worden, nu voor het verstoren van de openbare orde.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren