logo songteksten.net

Froukje en Goldband allebei drie keer in Song van het Jaar-top 10

Froukje en Goldband waren afgelopen jaar duidelijk de favoriete acts van de luisteraars van VPRO 3voor12. Beide artiesten zijn met drie singles in de top 10 van de Song van het Jaar-verkiezing geëindigd.

Froukje staat op 1 met Ik Wil Dansen en op 4 en 5 met respectievelijk Onbezonnen en Niets Tussen. Nog nooit wist een act in de 37-jarige historie van de verkiezing met drie singles in de top 5 te belanden. Goldband eindigde op 2, 3 en 6 met De Langste Nacht, Noodgeval en Tweede Kamer. De laatste was een samenwerking met zangeres Sophie Straat.

Ook de rest van de top 10 is bijna volledig in Nederlandse handen. Op 7 staat S10 met Adem Je In, plaats 8 wordt ingenomen door Afraid Of The Dark van Chef'Special en Hyperventilatie van Antoon werd naar de 9e plaats gestemd.

Alleen songfestivalwinnaar Måneskin is de enige niet-Nederlandse act bij de bovenste tien. Hun winnende Zitti E Buoni sluit de top 10 af.

3voor12 maakte donderdag al bekend dat de 20-jarige Froukje de nummer 1 was geworden. Ze is de jongste winnares in ruim 20 jaar.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren