logo songteksten.net

KINK stapt naar rechter vanwege verlenging FM-frequenties

KINK stapt naar de rechter in een poging de verlenging van de landelijke FM-frequenties terug te draaien. De radiozender aast al lange tijd op een plek in de ether, maar kreeg die kans niet omdat de frequenties vanwege corona niet opnieuw werden verdeeld.

De huidige zendvergunningen zouden op 31 augustus 2022 aflopen en daarna volgens de Telecommunicatiewet herverdeeld moeten worden. Het kabinet besloot eerder dit jaar echter om de huidige frequenties met drie jaar te verlengen. Het ging om een 'noodverlenging', zodat radiostations konden herstellen van de lage advertentie-inkomsten in coronatijd.

KINK vindt het "buitenproportioneel" om vergunningen die pas in september 2022 aflopen nu al met drie jaar te verlengen. Volgens het station is de advertentiemarkt al geruime tijd "spectaculair aan het herstellen". "KINK beschouwt de voorgestelde noodverlenging dan ook als flagrante marktafscherming van partijen die hun lucratieve vergunningen koste wat het kost willen behouden en handig gebruik hebben gemaakt van de coronacrisis", staat in een verklaring.

KINK keerde februari 2019 terug en is nu alleen nog via internet en DAB+ te beluisteren. In het laatste luisteronderzoek over de maanden september en oktober behaalde de zender zonder FM-frequentie al een marktaandeel van 1 procent. Dat was de hoogste score voor KINK sinds de heroprichting.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren