logo songteksten.net

Amazon gaat benefietconcert Ye en Drake streamen

Het benefietconcert dat Kanye West en Drake organiseren voor de gevangen Larry Hoover is vrijdag om 5.00 uur (Nederlandse tijd) wereldwijd gratis te zien via Prime Video en Amazon Music. Het concert is daarna ook on-demand te bekijken, maakte de streamingsdienst woensdag bekend.

Het Free Larry Hoover benefietconcert vindt vrijdag plaats vanuit het Los Angeles Memorial Coliseum. Met het concert wil organisator West, die tegenwoordig als Ye door het leven gaat, aandacht te vragen voor de noodzaak van hervorming van het gevangeniswezen en de strafmaat. Aanleiding is de zaak van Larry Hoover, een voormalige bendeleider uit Chicago die een levenslange gevangenisstraf uitzit. De 70-jarige heeft zijn leven inmiddels gebeterd en maakt zich vanuit de cel hard voor onderwijs aan jonge straatschoffies. Veel mensen vinden dat hij nu een tweede kans verdient. De rappers steunen deze mensen, onder wie ook de zoon van Hoover.

De samenwerking tussen Drake en Ye is uniek omdat de twee al jaren ruzie hebben. Kanye zei daarover eerder dat de artiesten "meer kunnen bereiken als we ons trots opzij zetten en samenkomen".

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren