logo songteksten.net

Jeangu Macrooy blij met songfestivalopvolger S10

Jeangu Macrooy is zeer te spreken over zijn opvolger S10, die volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival gaat. De zanger noemt haar in gesprek met het ANP een bijzonder talent met veel authenticiteit.

"Ik vind haar super tof. Ze is iemand die haar eigen muziek schrijft en daar heb ik als songwriter altijd wel bewondering voor", zegt Macrooy. Ook het feit dat ze met een Nederlandstalig nummer naar Turijn gaat, spreekt hem aan. "Ik vind het alleen maar leuk als mensen op het songfestival in hun eigen taal zingen. Ik zong ook deels in het Surinaams."

Bovendien scoren liedjes in de eigen taal de laatste jaren opvallend goed, stipt Macrooy aan. "Het benadrukt nog meer de viering van de verschillende culturen die bij elkaar komen. Muziek gaat om meer dan taal. Het overstijgt vaak die taalbarrière."

Mentale gezondheid

Dat S10 in haar muziek heel open is over haar mentale gezondheid juicht Macrooy eveneens toe, vooral omdat dat ook de strekking was van het nummer Grow, waarmee hij in 2020 eigenlijk naar het uiteindelijk geannuleerde songfestival zou gaan. "Ze is heel open over mental health, dat vind ik heel mooi. Ik ben heel benieuwd naar het nummer en hoe ze het gaat neerzetten. Het is in ieder geval een hele mooie keuze."

Macrooy wil S10 vooral meegeven dat ze niet moet vergeten van alle ervaringen te genieten. "Dat was ook de afspraak met mezelf. Dat ik in alle hectiek en alle stress gewoon af en toe een moment pak om te beseffen hoe bijzonder het is om Nederland te mogen vertegenwoordigen. Het is toch heel vaak een 'once in a lifetime'."

Macrooy gaat zeker alle verrichtingen van S10 volgen. "Ik denk dat ik wel met andere ogen zal kijken omdat ik het zelf heb meegemaakt, maar ik ga sowieso heel erg meeleven."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren