logo songteksten.net

Documentaires over Kanye West en Bill Cosby op festival Sundance

Filmfestival Sundance maakte donderdag de programmering voor de komende editie bekend en op de lijst staan onder meer documentaires over Bill Cosby, Sinéad O'Connor en Kanye West.

Voor het driedelige Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy hebben regisseurs Clarence 'Coodie' Simmons en Chike Ozah de carrière van West, die tegenwoordig de artiestennaam Ye aanhoudt, in beeld gebracht. Ze beloven in de documentaire, die uiteindelijk op Netflix zal verschijnen, niet eerder vertoonde beelden uit de afgelopen 21 jaar te laten zien. Simmons en Ozah werkten eerder samen aan een aantal videoclips van Ye.

De documentaire We need to talk about Cosby belicht volgens de makers de culturele impact die de van zijn troon gevallen komiek heeft gehad, en de regisseur van Nothing Compares to you zegt in de docu over Sinéad O'Connor door een "hedendaagse feministische lens" te kijken naar de snelle opkomst van de Ierse zangeres en haar "daaropvolgende verbanning uit de mainstream".

Sundance kondigde twee documentaires aan die actrices onlangs maakte: Eva Longoria regisseerde La Guerra Civil, over de rivaliteit tussen boksers Oscar De La Hoya en Julio César Chávez in de jaren 90 en Amy Poehler maakte Lucy en Desi, over comedian Lucille Ball en haar echtgenoot. Ball staat momenteel flink in de spotlights: later deze maand komt Being the Ricardos uit, waarin Nicole Kidman en Javier Bardem het echtpaar achter de Amerikaanse hitshow I Love Lucy spelen.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren