logo songteksten.net

Saskia Noort gaat er jaar tussenuit

(Novum) - Saskia Noort last komend jaar een sabbatical in. De 44-jarige schrijfster, die afgelopen week haar nieuwste boek Koorts presenteerde, ziet een rustperiode als beloning voor 'het harde werken van de afgelopen jaren'.

"Verder ben ik fysiek moe", vertelt Noort in een interview met het AD. "Niet even van: twee dagen vroeg naar bed en ik ben weer fit." De schrijfster werkte onder meer aan haar boek en stond op de planken met de Sas & Jan Zelfhulptour. "Het is allemaal veel geweest. Ik ben er voorlopig klaar mee."

Noort, die vier jaar geleden scheidde van haar man, wil ook haar nieuwe vriend bezoeken, die grotendeels in Ecuador woont en werkt. "Ik wil kijken hoe Frans daar leeft. En dan niet voor een snel weekje, maar voor een langere periode. Ik wil uitrusten op Ibiza, andere reizen maken."

De schrijfster heeft zelfs al plannen om te gaan samenwonen. "Hoewel ik aanvankelijk voorzichtig was, wil ik er met hem weer honderd procent voor gaan."

Saskia Noort debuteerde in 2003 als schrijfster met de thriller Terug Naar de Kust. Daarna schreef ze de succesvolle boeken De Eetclub en De Verbouwing. Een aantal van haar boeken werd verfilmd. Ook de filmrechten van Koorts zijn al verkocht. De zussen Jelka en Carice van Houten en Oscarwinnares Holly Hunter spelen een rol in de film.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren