logo songteksten.net

Radiomaker en muziekjournalist Skip Voogd overleden

Muziekjournalist en radiomaker Skip Voogd is op 88-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigen bronnen binnen KRO-NCRV na berichtgeving hierover van Spreekbuis. Voogd werd eind jaren 50 bekend als hoofdredacteur van het muziekblad Tuney Tunes en was jarenlang te horen als presentator bij de NCRV.

Voogd wordt wel gezien als de eerste echte popjournalist van Nederland. Hij begon zijn loopbaan bij Tuney Tunes al midden jaren 50 als redacteur van het blad. Hij maakte de opkomst mee van de rock ’n roll, maar veel moest hij er niet van hebben. "Het afschuwelijke, mensonterende geschreeuw, gepaard gaand met sinister uitgestoten klanken kan ons heus niet bekoren", schreef hij over Elvis Presley.

Zijn radioloopbaan begon Voogd bij de VARA. Vanaf het radioseizoen 1958-1959 presenteerde hij met Netty Rosenfeld Muziek Kiosk. Later stapte hij over naar de AVRO en presenteerde daar populaire programma’s als Swing Expres en Tussen Tien+ en Twintig-. Dat programma presenteerde hij samen met Jos Brink.

In 1965 stapte hij over naar de NCRV. Voogd moest voor die omroep de programma’s voor het in dat jaar opgerichte Hilversum 3, het latere 3FM, op poten zetten. Voor de NCRV maakte hij tot 1995 diverse programma’s. Daarna sloot hij zijn radiocarrière af bij het commerciële Jazz Radio.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren