logo songteksten.net

West Side Story presteert in bioscoop minder goed dan verwacht

West Side Story heeft een tegenvallend openingsweekeinde achter de rug. De film trok in de Verenigde Staten in de eerste dagen nog geen overvolle zalen en bracht tot nu toe 10,5 miljoen dollar op. De nieuwe versie van de klassieker uit 1961 deed het daarmee slechter dan verwacht, melden Amerikaanse media.

Aanvankelijk werd uitgegaan van een opbrengst van 15 miljoen dollar, onder meer op basis van beoordelingen op bekende reviewsites en het feit dat de film is geregisseerd door Steven Spielberg. CNN schrijft de teleurstellende kaartverkoop toe aan het coronavirus. Zo zouden er zorgen zijn over de nieuwe Omikron-variant en is het oudere publiek terughoudend om weer naar de bioscoop te gaan. Verfilmingen van musicals doen het de laatste tijd bovendien minder goed, stelt de nieuwszender.

West Side Story is een eigentijdse bewerking van het verhaal van Romeo en Julia. De musical vertelt over twee jonge mensen uit rivaliserende bendes, Tony en Maria, die verliefd op elkaar worden. Het stuk werd in 1957 voor het eerst werd opgevoerd op Broadway en ontving destijds zes Tony-nominaties. De film die in 1961 volgde, waarin Richard Beymer en Natalie Wood de hoofdrollen speelden, won tien Oscars.

De hoofdrollen in de nieuwe versie worden gespeeld door Ansel Elgort en Rachel Zegler.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren