logo songteksten.net

Climax kampioensrace Max trok ruim 6 miljoen kijkers

Het moment dat Max Verstappen daadwerkelijk de winst in de wacht sleepte tijdens de F1-race in Abu Dhabi werd door ruim 6 miljoen Nederlanders bekeken. Dit moment vormde met afstand de piek in het aantal kijkers tijdens de race zondagmiddag.

Dat laat de Stichting Kijkonderzoek (SKO) desgevraagd aan het ANP weten. De hele race werd in totaal door bijna 5 miljoen mensen bekeken. Het aantal kijkers groeide naarmate de climax van de rit dichterbij kwam, aldus SKO.

De race in Abu Dhabi was de best bekeken Formule 1-uitzending in de Nederlandse kijkgeschiedenis. Maar in de toplijst met best bekeken programma's ooit staat de race van Max niet. Zo trok bijvoorbeeld het Eurovisie Songfestival afgelopen jaar al meer kijkers: daar bleven 5,4 miljoen Nederlanders voor thuis.

De best bekeken uitzending sinds SKO begon met meten, blijft de WK-wedstrijd Nederland-Argentiniƫ in 2014. Negen miljoen mensen zagen toen thuis hoe Oranje de halve finale verloor. Naar schatting keken er toen ook nog 3 miljoen mensen buitenshuis, al worden die cijfers nooit officieel naar buiten gebracht.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren