logo songteksten.net

Acteur Jonas Smulders regisseert na vijf jaar weer film

Acteur Jonas Smulders gaat, na een pauze van vijf jaar, zijn tweede film regisseren. De kortfilm heet 't Ruime Sop en maakt deel uit van het project De Ontmoeting van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

De opnames vinden binnenkort plaats, de acteurs zijn nog niet bekend. De film vertelt over Joep, die niet weet wie hij is en wat hij wil. In wasserette 't Ruime Sop ontmoet hij echter Gonda die hem de weg wijst.

Het wordt de tweede korte film die Smulders maakt; in 2017 regisseerde hij Tex. Als acteur is Smulders bekend van zijn rollen in series als Hollands Hoop en De Familie Kruys en films als De Oost en Forever Rich. Hij won in 2015 een Gouden Kalf voor zijn rol in het drama Geen koningen in ons bloed.

Naast Jonas Smulders zal in deze ronde van De Ontmoeting actrice Eva Heijnen (Internationaal Theater Amsterdam) debuteren als regisseur. Het project is bedoeld om jong talent de kans te bieden om te gaan regisseren. De films, die gemiddeld zes minuten duren, gaan naar verwachting in september 2022 in première op het Nederlands Film Festival.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren