logo songteksten.net

Ongehoord Nederland gaat podcasts maken voor NPO

Omroep Ongehoord Nederland van Arnold Karskens gaat vanaf 2022 twee podcasts maken voor NPO Radio 1, Ongehoord Nieuws en Ongehoord Wakker. De omroep krijgt vooralsnog geen vaste programma's op de zender zelf. Dat heeft de NPO dinsdag bekendgemaakt.

Eerder was het nog onduidelijk of en wanneer de aspirant-omroep van Karskens kon beginnen met uitzenden. De onderhandelingen tussen de omroep en de NPO verliepen volgens beide partijen moeizaam. Als een van de redenen daarvoor noemde NPO-directeur Frans Klein begin november dat het voorgestelde middagprogramma van ON! te duur zou worden. ON!-voorzitter Karskens ontkende dat.

Ook demissionair mediaminister Arie Slob plaatste kanttekeningen bij het goedkeuren van de aspirant-status van Ongehoord Nederland. De bewindsman wil dat de omroep wel "dezelfde ideeën over onafhankelijke journalistiek" heeft als de NPO. Omroep ON! stelt zich al sinds de oprichting op als een omroep die "een kritisch geluid laat horen over onder meer het klimaat, de EU en immigratie".

Ongehoord Nederland krijgt dit voorjaar op televisie wel een middagprogramma waarin volgens Karskens "politici en commentatoren aanschuiven die elders niet of nauwelijks aan bod komen." Het gaat bijvoorbeeld om ongevaccineerden, een groep die volgens ON! niet genoeg gehoord wordt.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren