logo songteksten.net

Radio 2 onthult volledige Top 2000

Liefhebbers van de Top 2000 van NPO Radio 2 weten vanaf donderdagmiddag op welke plek hun favoriet is geƫindigd. De zender onthult dan de hele Top 2000 van dit jaar. De bekendmaking is te volgen tijdens het programma Annemiekes A-Lunch.

Begin deze maand werd de top 10 van de 23e editie van 'de lijst der lijsten' al gepresenteerd. Queen is weer de nummer 1 met Bohemian Rhapsody. Het nummer staat voor de achttiende keer bovenaan. Danny Vera, vorig jaar lijstaanvoerder met Roller Coaster, moet dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats. Procol Harum is met A Whiter Shade of Pale verrassend op de derde plaats geƫindigd. Het nummer was een van de favoriete platen van Peter R. de Vries. Vanwege zijn dood werd er extra veel op gestemd. De single stond vorig jaar nog op 153.

Andere opvallende noteringen in de top 10 zijn Radar Love van Golden Earring op 6 en Nothing Else Matters van Metallica op 8. Golden Earring, die dit jaar bekendmaakte te stoppen vanwege de ziekte van George Kooymans, stond nog nooit bij de bovenste tien. Radar Love stond vorig jaar op 33, Nothing Else Matters is afkomstig van plaats 17.

De Top 2000 is traditiegetrouw tussen kerst en oud en nieuw in zijn geheel te horen op NPO Radio 2. Op eerste kerstdag om middernacht trapt dj Jeroen van Inkel af.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren