logo songteksten.net

Beelden opgedoken van Eurovisiesongfestival 1964

Een gebruiker van onlineforum Reddit heeft een unieke clip geplaatst van het Eurovisiesongfestival in 1964. Dat meldt de VRT donderdag. De drie minuten durende, stomme clip is bijzonder omdat er verder geen goede opname is van deze editie van het liedjesfestijn.

De clip toont de Italiaanse winnares Gigliola Cinquetti die van presentator Lotte Wæver te horen krijgt dat ze eerste is geworden. Volgens de gebruiker heeft hij de opname gevonden na een intensieve zoektocht langs diverse beeldarchieven van Europese omroepen. De clip zou zijn gevonden in het archief van omroep Yle in Finland.

Cinquetti won in Kopenhagen met het lied Non ho l'età. Zangeres Anneke Grönloh behaalde met haar nummer Jij bent mijn leven de tiende plek voor Nederland.

Het is niet helemaal duidelijk waarom er geen integrale beeldopname van deze editie is. De originele tape zou bij een brand in de jaren 70 vernietigd zijn. Maar volgens een andere lezing is de opname nooit gemaakt omdat er op het moment van uitzending geen opnametape voorhanden was in de Deense studio.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren