logo songteksten.net

La Bohème hoogste Top 2000-nieuwkomer, Guaranteed snelste stijger

Naast A Whiter Shade of Pale van Procol Harum doet ook het andere lievelingslied van Peter R. de Vries dit jaar goede zaken in de NPO Radio 2 Top 2000. Guaranteed van Eddie Vedder is dit jaar de grootste stijger, heeft Radio 2 bekendgemaakt. La Bohème van Charles Aznavour uit 1966 is de hoogste nieuwe binnenkomer op 278.

De tekst van Guaranteed bevat het levensmotto van de in juli overleden De Vries: 'on bended knee is no way to be free'. Het liedje stijgt van 1548 naar 227, een verschil van 1321 plaatsen. Eerder werd al bekend dat Procol Harum dit jaar op de derde plaats is geëindigd.

La Bohème is het oudste lied dat als hoogste binnenkomt in de Top 2000. Het lied kreeg afgelopen jaar extra aandacht dankzij de tv-show Chansons! en André van Duins vertolking daarvan in verschillende programma's. Andere hoge binnenkomers zijn Overkant van Suzan & Freek en Snelle (381) en Easy On Me van Adele (457).

Opvallende herintreder

Een opvallende herintreder is Dolce Vita van Ryan Paris op 1560. De song, die afgelopen jaar in een tv-commercial te horen was, keert na twintig jaar afwezigheid terug in de lijst. Nog niet eerder zat er zo'n lange periode tussen twee noteringen.

Queen blijft de act met de meeste hits in 'de lijst der lijsten'. De band is er dit jaar met 35 liedjes bij, eentje meer dan vorig jaar. De tweede plaats is voor The Beatles met 31 nummers; gevolgd door ABBA, U2, Bruce Springsteen en The Rolling Stones: alle met 23.

De Top 2000 begint rond middernacht op eerste kerstdag. Jeroen van Inkel draait na de opening door Bart Arens het eerste nummer: Promises Of No Man’s Land van Blaudzun. De nummer 1, Bohemian Rhapsody van Queen, is op oudejaarsdag vlak voor de jaarwisseling te horen.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren