logo songteksten.net

Golden Earring na Top 2000 Award grappend: alsnog ruzie op einde

Golden Earring kreeg donderdag op NPO Radio 2 de Top 2000 Award uitgereikt omdat het de Nederlandse band met de meeste noteringen in de lijst is. Bij het uitreiken van de prijs grapten bandleden Cesar Zuiderwijk (drums) en Rinus Gerritsen (bas) dat de band straks om de award alsnog met ruzie uit elkaar gaat.

De drummer en bassist van de Haagse band kregen een plaquette overhandigd van dj Annemieke Schollaardt. Bij ontvangst deden de mannen in eerste instantie nog alsof het hen niet zoveel deed. "Ik pink een traantje weg", zei Zuiderwijk droogjes. "Ik ben er stil van", voegde Gerritsen toe.

Maar toen de muzikanten de prijs eenmaal in handen kregen, sloeg de stemming om. "Bij wie komt-ie te hangen?", vroeg de drummer. De mannen zeiden over en weer tegen elkaar dat de ander de prijs maar mee naar huis mocht nemen, maar leken daar zelfs niet uit te komen. "Gaan ze toch nog ruzie maken op het laatst", zei Zuiderwijk daarna grappend.

Eerder dit jaar werd bekend dat gitarist George Kooymans lijdt aan de spierziekte ALS. De band besloot daarom te stoppen met optreden. De groep was de oudste nog bestaande rockband van Nederland.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren