logo songteksten.net

Eric Clapton wint rechtszaak over verkoop illegale concertopname

Eric Clapton heeft in Duitsland een rechtszaak gewonnen die hij had aangespannen tegen een vrouw die illegale concertopnames van hem verkocht op veilingwebsite eBay. De Duitse zender Deutsche Welle (DW) meldt dat de vrouw nu een fikse schadevergoeding moet betalen.

De Duitse had een cd met daarop een opname van een concert van Clapton uit de jaren tachtig te koop gezet voor 9,95 euro. De 55-jarige vrouw zegt dat ze echter niet wist dat ze copyrightschending pleegde met de verkoop van de illegale concertregistratie. Volgens haar had haar overleden echtgenoot de cd in 1987 gewoon in een winkel gekocht.

De rechter in Düsseldorf oordeelde echter anders en zei dat het niet uitmaakte dat ze de cd niet zelf had gekocht en dat ze niet wist dat de opnames illegaal gemaakt waren. De vrouw moet nu volgens DW de gerechtelijke kosten van beide partijen betalen, die bedragen zo'n 3400 euro. Daarnaast kan ze een boete van 250.000 euro of zes maanden celstraf krijgen als ze de cd te koop aan blijft bieden.

Laatst gewijzigd op: 1 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren