logo songteksten.net

Obama: Quo Vadis, Aida? is een van 10 beste films van 2021

Barack Obama vindt de Srebrenica-film Quo Vadis, Aida? een van de tien beste films van het jaar. Dat laat de Amerikaanse oud-president vrijdag weten op Twitter. Obama deelt zijn top 10-lijstje, waar behalve Quo Vadis ook titels als West Side Story en Judas and the Black Messiah op staan.

"Elk van deze films vertelt een krachtig verhaal, en ik hoop dat jullie er net zo van genoten hebben als ik", schrijft Obama bij zijn lijstje.

Quo Vadis, Aida? vertelt over de val van Srebrenica en de daaropvolgende genocide, gepleegd door Bosnisch-Servische troepen. Die kostte meer dan 7000 moslimjongens en -mannen het leven. De film is mede geproduceerd door het Nederlandse bedrijf N279 van Els Vandevorst en Martin Koolhoven. Nederlandse acteurs als Raymond Thiry, Juda Goslinga en Reinout Bussemaker spelen belangrijke bijrollen.

De Srebrenica-film kreeg het afgelopen jaar lovende recensies en won een kast vol prijzen, waaronder een Oscarnominatie. Het voorlopige hoogtepunt waren de drie European Film Awards die Quo Vadis, Aida? afgelopen week won. De awards werden toegekend voor beste actrice, beste regie en beste film van het jaar.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren