logo songteksten.net

Kris Kross Amsterdam pakt derde nummer 1-hit in Single Top 100

Kris Kross Amsterdam heeft voor de derde keer in hun carrière de nummer 1-positie in de Single Top 100 veroverd. Het liedje Vluchtstrook, dat het dj-trio maakte met Antoon en Sigourney K, stijgt deze week van 3 naar 1. Zangeres MEAU moet daardoor na één weekje alweer afstand van de troon doen.

Yuki Kempees en de broers Jordy en Sander Huisman van Kris Kross Amsterdam bereikten eerder de top met Hij Is Van Mij, dat begin 2019 zeven weken bovenaan stond, en eerder dit jaar met Alles Wat Ik Mis. Deze single wist het een week vol te houden. Vluchtstrook betekent voor zowel Antoon als Sigourney K de eerste nummer 1-hit in hun carrière.

Vuchtstrook is een bewerking van Olivia Newton-Johns Have You Ever Been Mellow, dat in Nederland vooral bekend is in de uitvoering van de Party Animals. De housegroep scoorde er in 1996 een nummer 1-hit mee.

Mariah Carey moet ook deze week geduld hebben voor ze opnieuw de koppositie van de Single Top 100 kan claimen. Waar ze vorig jaar rond deze tijd al twee weken aan de leiding ging, heeft de zangeres dit jaar meer moeite. All I Want For Christmas Is You staat deze week op de derde plaats. De single uit 1994 heeft nu in zeven verschillende jaren de top 3 gehaald in Nederland.

Single Top 10 week 50

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Singles Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (3) Kris Kross Amsterdam ft. Antoon & Sigourney K - Vluchtstrook

  2. (1) MEAU - Dat heb jij gedaan

  3. (7) Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

  4. (6) GAYLE - abcdefu

  5. (2) Adele - Easy On Me

  6. (13) Wham! - Last Christmas

  7. (4) Bilal Wahib feat. Frenna - Streken van een Duivel

  8. (8) Farruko - Pepas

  9. (9) FLEMMING - Amsterdam

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren