logo songteksten.net

Jeroen Pauw: vertrek van NPO-presentatoren niet goed opgevangen

Volgens Jeroen Pauw had het verlies van talkshowpresentatoren zoals Eva Jinek, Matthijs van Nieuwkerk en hijzelf bij de NPO beter ondervangen kunnen worden. In zijn ogen is er niet adequaat genoeg gereageerd op het vertrek van gevestigde namen en veranderingen in de programmering, zo zegt hij zaterdag in het Algemeen Dagblad.

Gevraagd wordt of Pauw het idee heeft dat nieuwe talkshowhosts niet te snel in het diepe worden gegooid. In sommige gevallen was dat volgens hem misschien wel zo, al kon het soms ook even niet anders. "Er zijn voorbeelden van mensen van wie je denkt: dit komt wat vroeg. Aan de andere kant: in een tijdsbestek van een jaar verdwenen drie presentatoren. Dat Eva naar de commerciƫlen ging, kon je nog als een verrassing zien. Maar Matthijs en ik werden elk jaar ouder. Dat kon je zien aankomen", zegt hij tegen de krant.

Eva Jinek stapte vorig jaar over naar RTL 4 en Matthijs van Nieuwkerk besloot om na vijftien jaar te stoppen met zijn dagelijkse programma De Wereld Draait Door. Later ging hij een nieuw programma presenteren op zaterdagavond, Matthijs Gaat Door. In 2019 stopte Pauw met zijn eigen latenightshow om daarna onder meer nog af en toe de opvolger Op1 te presenteren.

Die verliezen zijn volgens de 61-jarige echter niet goed opgevangen. "Dan moet je zorgen dat je mensen hebt opgeleid. Op de radio, op de zaterdagmiddag. Of in de zomer. Dat is niet gebeurd. Dat is sommige omroepen aan te rekenen."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren