logo songteksten.net

Wederom enkel virtueel publiek in Top 2000 Café

Het Top 2000 Café wordt ook dit jaar gevuld met televisieschermen in plaats van met publiek. Net als vorig jaar is Nederland tijdens de laatste dagen van het jaar in lockdown, waardoor NPO Radio 2 het publiek niet fysiek kan ontvangen in Beeld en Geluid in Hilversum. Op de schermen is te zien hoe mensen thuis luisteren naar de 'lijst der lijsten'.

Zendermanager Peter de Vries noemt het "natuurlijk ongelooflijk jammer" dat er voor het tweede jaar op rij geen publiek ontvangen kan worden in het café. Voorgaande jaren was een bezoek aan het Top 2000 Café bijzonder populair. Mensen stonden vaak urenlang in de rij om de dj's aan het werk te kunnen zien.

"We hebben vorig jaar met de schermen een origineel alternatief gevonden dat werd omarmd door publiek én de dj's. Opeens was NPO Radio 2 te gast bij de luisteraars thuis", zegt De Vries. "Heel Nederland kon bij elkaar binnenkijken op de meest uiteenlopende momenten. We zagen spelende kinderen bij het ontbijt, verpleegkundigen tijdens hun dienst, piekfijn geklede feestvierders in de avond en pauzerende vrachtwagenchauffeurs. Ik vond het indrukwekkend om te zien hoe intensief onze luisteraars de lijst der lijsten samen beleven."

Wie vanuit huis aanwezig wil zijn in het Top 2000 Café kan via de site van NPO Radio 2 videobellen met de tijdelijke studio in Beeld en Geluid. Van daaruit telt NPO Radio 2 vanaf zaterdag 25 december middernacht 24 uur per dag met de Top 2000 af naar het nieuwe jaar. De nummer één, wederom Queens Bohemian Rhapsody, is vlak voor het nieuwe jaar te horen. De zender kijkt volgens De Vries "uit naar een Top 2000-week vol aanstekelijke oer-Hollandse gezelligheid".

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren