logo songteksten.net

Bioscoopkoepel NVBF: begrip voor lockdown en blij met steun

In een reactie laat de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) weten dat het begrip heeft voor het sluiten van bioscopen en theaters om zo verdere verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus in te dammen. Het kabinet kondigde zaterdag een harde lockdown aan waarbij alleen essentiƫle winkels nog open mogen blijven.

"De bioscoopbranche heeft er begrip voor dat een tijdelijke lockdown noodzakelijk is vanwege de opkomst van de omikronvariant", zegt de NVBF in een verklaring. De koepel is wel blij dat het steunpakket voor de sector blijft. "Deze zijn zeer noodzakelijk om de enorme impact voor de branche het hoofd te bieden."

Aan de andere kant hoopt de NVBF wel op perspectief van het kabinet. "Tegelijkertijd hoopt de branche dat het beleid van het kabinet wordt aangepast richting de toekomst, waarbij er beter op dit soort situaties kan worden ingespeeld. Vanzelfsprekend wil NVBF graag meedenken met de overheid over hoe er meer stabiliteit in maatregelen kan worden aangebracht."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren