logo songteksten.net

Songfestival kostte Rotterdam minder geld dan gepland

Het Eurovisie Songfestival heeft Rotterdam minder gekost dan vooraf gedacht. Van het totale budget van zo'n 22 miljoen euro is nog 3,7 miljoen over, heeft het college bekendgemaakt in een brief aan de gemeenteraad.

Bij het vaststellen van de budgetten werd met verschillende scenario's rekening gehouden. Vanwege corona zijn bepaalde onderdelen aangepast of vervallen, waardoor minder geld is uitgegeven dan gepland. Het totale prijskaartje komt daarmee op 19 miljoen euro.

Ondanks dat er vanwege de pandemie minder bezoekers naar het songfestival konden komen, zorgde het evenement toch voor ruim 17.000 hotelovernachtingen, wat zo'n 2,8 miljoen euro opleverde voor Rotterdamse ondernemers. Dat is wel fors lager dan in normale omstandigheden zou zijn.

Rotterdam blikt zeven maanden na het songfestival al met al "tevreden en enthousiast" terug op het songfestival. Volgens cultuurwethouder Said Kasmi heeft de stad en Rotterdam Ahoy zichzelf goed op de kaart gezet, ondanks de uitdagende omstandigheden van de coronapandemie. "We krijgen mooie rapportcijfers en daar ben ik trots op", stelt Kasmi. "We verwelkomen graag een volgend evenement van wereldformaat in onze stad."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren