logo songteksten.net

Filmdistributeurs willen meer compensatie en perspectief

Distributeurs van films pleiten voor meer compensatie van het demissionaire kabinet nu bioscopen en filmtheaters tot in ieder geval 14 januari de deuren gesloten moeten houden. Ook eisen ze maandag meer perspectief voor de sector.

"Filmdistributeurs Nederland (FDN) roept op NOW voor de volle 100 procent te vergoeden en Tegemoetkoming Vaste Lasten voor veel meer dan 100 procent ter compensatie van de, voor de zoveelste keer, verloren gegane investeringen en marketing van films", aldus de branchevereniging, die vindt dat de distributeurs door de nieuwe lockdown "letterlijk weer in de kou" staan.

Momenteel wordt via de NOW-regeling 85 procent van de schade vergoed en ontvangen ze via de TVL 100 procent. "Maar we hebben meer nodig, bijvoorbeeld voor marketing en investeringen in producties. Dat geld zijn we nu gewoon kwijt", legt een woordvoerder van FDN uit.

De branche begrijpt de maatregelen, maar hekelt het gebrek aan een structurele aanpak van het kabinet en mist een visie voor de lange termijn. "We roepen het kabinet dan ook op om met maatwerk te komen, een proactief coronabeleid met perspectief voor de hele samenleving en de woorden ruimhartige ondersteuning met kracht en daad bij te zetten", aldus FDN.

Eerder liet de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) weten begrip te hebben voor het sluiten van bioscopen en theaters om zo verdere verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus in te dammen. Maar ook zij drongen aan op perspectief. "Tegelijkertijd hoopt de branche dat het beleid van het kabinet wordt aangepast richting de toekomst, waarbij er beter op dit soort situaties kan worden ingespeeld", lieten zij zondag weten in een verklaring.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren