logo songteksten.net

Films kunnen niet meer op voor Oscar én Emmy

Producenten die hun films inzenden voor de Academy Awards, maken geen kans meer op een Emmy. Dat heeft de TV Academy, de organisatie achter de Emmy's, maandag aangekondigd.

In 2020 maakte de TV Academy al bekend dat films die voor een Oscar zijn genomineerd, niet meer kunnen opgaan voor een Emmy. De nieuwe maatregel moet 'double-dipping' voorkomen. Dat is de strategie waarbij filmmakers die geen Oscarnominatie krijgen het alsnog bij de Emmy's proberen. In het verleden gebeurde dat geregeld bij documentaires die in de bioscoop en op televisie vertoond waren. Onder de nieuwe regels moeten producenten dus van tevoren kiezen: zenden zij hun film in voor een Oscar, dan zijn ze uitgesloten bij de Emmy's.

De Emmy-organisatie scherpte ook de reglementen rond miniseries aan. Nu die bij groot succes vaak alsnog een tweede seizoen krijgen, gelden shows alleen als miniserie als de verhaallijnen compleet zijn afgerond binnen het seizoen, met geen open eindes en/of hoofdpersonages in volgende seizoenen. Ook bepaalde de TV Academy dat een tweede seizoen alleen als miniserie mee mag dingen als er een compleet nieuw verhaal wordt verteld waarvoor de kijker geen kennis van eerdere seizoenen hoeft te hebben.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren