logo songteksten.net

Ook rockers ZZ Top verkopen muziekrechten

Na popsterren als Bob Dylan, Bruce Springsteen, Shakira, Neil Young en dj David Guetta heeft rockband ZZ Top nu ook de muziekrechten verkocht. De Amerikaanse private-equityreus KKR is de nieuwe eigenaar, samen met het muziekconcern BMG. Met de deal is volgens de Wall Street Journal zo’n 18 miljoen euro gemoeid.

Het gaat in ieder geval om de gehele backcatalogus van het drietal uit Texas, dus alle tot dusver uitgebrachte songs. Ook de royalty’s over de vijftien albums die ZZ Top in de achterliggende vijftig jaar heeft uitgebracht zijn verkocht. In de jaren 80 scoorde de band megahits met Gimme All Your Lovin en Sharp Dressed Man.

"We zijn blij te investeren in de iconische muziek van ZZ Top en we kijken ernaar uit om samen met BMG en ZZ Top het bereik van hun catalogus verder te vergroten", zei KKR-partner Jenny Box in een verklaring. Ook de band is blij. "Deze deal is een bewijs van het succes, de blijvende kracht en de blijvende muzikale relevantie van ZZ Top", zei BMG-CEO Hartwig Masuch.

Veilige investering

Muziekrechten van popartiesten zijn erg gewild bij investeerders. Ze worden gezien als een veilige investering. Muziek, ook van acts uit de jaren 60 en 70 blijven waarde houden, bijvoorbeeld omdat muziek altijd gedraaid blijft worden. Daarnaast zijn investeerders als KKR en Hipgnosis Songs Fund ook op zoek naar succesvolle acts van nu. KKR zou bijvoorbeeld recent geboden hebben op de muziekrechten van The Weeknd.

Voor muzikanten is een deal met een investeerder ook interessant. Zij krijgen meteen een flink bedrag uitbetaald en hoeven zich verder geen zorgen meer te maken over het vermarkten van hun materiaal.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren