logo songteksten.net

Vierde Matrix-film uit in Nederland zodra lockdown voorbij is

The Matrix Resurrections, het vierde deel in de succesvolle sciencefiction-reeks, zal in de Nederlandse bioscopen te zien zijn zodra de lockdown voorbij is. Distributeur Warner Bros. Nederland laat weten dat de film meteen na 14 januari uitkomt. Dat is de datum waarop de bioscopen, voor zover nu bekend, weer open gaan.

De film zou in eerste instantie donderdag 23 december in première gaan, maar het demissionaire kabinet besloot zaterdag tot een harde lockdown vanwege de oprukkende omikronvariant van het coronavirus. Daarom moesten alle theaters en bioscopen en horeca acuut hun deuren sluiten.

In de Matrix-films komt een softwareprogrammeur (Keanu Reeves) erachter dat hij in een alternatieve wereld leeft. De eerste film geldt inmiddels als een mijlpaal in de filmgeschiedenis, daarna kwamen twee mindere vervolgen. In het vierde deel, de eerste film in de reeks in achttien jaar, keren hoofdrolspelers Reeves en Carrie-Anne Moss allebei terug. Andere grote rollen zijn er voor Jada Pinkett Smith, Christina Ricci, Jonathan Groff en Neil Patrick Harris.

In België draait de film op dit moment wel, maar ook in Vlaanderen moeten alle bioscopen van de overheid zondag de deuren sluiten. De recensies van The Matrix: Resurrections in de VS zijn overwegend erg positief.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren