logo songteksten.net

Jay-Z wachtte met vaderschap vanwege eigen vader

(Novum) - Jay-Z heeft expres gewacht met het vaderschap. De rapper, die op zijn elfde in de steek werd gelaten door zijn eigen vader, was bang de fouten van zijn ouweheer te herhalen. Adnis Reeves raakte na de moord op Jay-Z's broer aan de drank.

"Als je vader is overleden voor je werd geboren, doet dat pijn", vertelt de 41-jarige Jay-Z aan het Amerikaanse mannenblad GQ. "Maar dat is anders dan wanneer je een echte band met hem had. Mijn vader was zo'n goede vader dat hij een enorm litteken achterliet toen hij ervandoor ging. Hij was mijn superheld."

De rapper zag zijn vader pas weer in 2003, nadat zijn moeder had aangedrongen op een hereniging. "Ik vroeg hem naar de reden dat hij ervandoor was gegaan, maar er kwam geen echt antwoord. Hij kon ook niks zeggen, omdat er geen excuus was. Het was aan mij om hem te vergeven." Een maand na het gesprek overleed Reeves.

Jay-Z, die begin volgend jaar voor het eerst een kind krijgt met Beyoncé, wil er echt zijn voor zijn kroost. "Geven heeft niks met liefde te maken. Er zijn zo veel kinderen die schreeuwen om liefde die ze niet krijgen, terwijl ze op materieel gebied alles hebben wat hun hartje begeert. Maar daar draait het niet om."

Jay-Z weet nu naar eigen zeggen dat hij het anders gaat aanpakken dan zijn vader. "Maar ik denk dat hij er ook van overtuigd was dat hij er niet zomaar vandoor zou gaan."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren