logo songteksten.net

Joni Mitchell komt met video van kersthit River uit 1971

Na vijftig jaar is er eindelijk een video verschenen van River, de kersthit van Joni Mitchell. De inmiddels 78-jarige Canadese singer-songwriter plaatste de clip op haar officiƫle YouTube-kanaal.

De video is een korte animatiefilm in zwart-wit waarin het verhaal verteld wordt van iemand die herinneringen aan een relatie probeert te vergeten door over een bevroren rivier te schaatsen.

"In River wordt spijt betuigd over het einde van een relatie... maar het gaat ook over eenzaam zijn in de kersttijd", staat in een verklaring van Mitchell die aan het einde van de video wordt getoond. Ze noemt haar song "een kerstlied voor mensen die eenzaam zijn met Kerstmis". "Zo'n nummer hebben we nodig", besluit ze haar tekst.

River staat op het in 1971 verschenen en alom geprezen album Blue. Oorspronkelijk was het niet als kerstlied bedoeld, maar het wordt vaak tijdens de kerstperiode gedraaid. Ook verschenen coverversies van het nummer op kerstalbums van onder meer Ellie Goulding, Katie Melua en Ronan Keating.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren