logo songteksten.net

NPO lanceert podcast rond grote IRA-serie met Hadewych Minis

De NPO en VPRO lanceren deze kerstdagen een podcast over de vergismoord door de IRA die in 1990 in Roermond plaatsvond. De vierdelige podcastserie van regisseur Frans Pollux komt uit ter gelegenheid van de miniserie The Spectacular, die hier ook over gaat. De televisieserie is vanaf vrijdag op NPO Plus te zien en wordt begin januari uitgezonden op NPO3.

De podcast heet Bloody Sunday in Roermond. Pollux praat met betrokkenen over de zaak van 31 jaar geleden, toen leden van een IRA-cel twee Australische toeristen neerschoten op de markt in Roermond. De eerste aflevering is vanaf zondag te horen via de bekende podcastplatforms. De andere delen volgen de weken daarna.

De serie The Spectacular van regisseur-scenarist Willem Bosch is geïnspireerd op het ware verhaal van de jacht op de leden van het Iers Republikeins Leger (IRA) in Limburg. Het zuiden van Nederland werd eind jaren tachtig opgeschrikt door een reeks IRA-aanslagen. Ze waren gericht tegen Engelse soldaten, die vaak vanuit Duitsland richting Limburg kwamen voor het uitgaansleven.

In de vierdelige serie krijgt een speciaal gevormd team van lokale rechercheurs als taak de groep terroristen op te pakken. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van twee vrouwen uit verschillende kampen die lijnrecht tegenover elkaar komen te staan: teamhoofd Jeanine Maes (Hadewych Minis) en de mysterieuze Fiona Hughes (Aoibhinn McGinnity), het meest meedogenloze en enige vrouwelijk lid van de IRA-cel.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren