logo songteksten.net

Kris Kross Amsterdam houdt Mariah Carey van nummer 1-positie

Het is Mariah Carey deze kerst niet gelukt om haar kerstknaller All I Want For Christmas in de piek van de Single Top 100 te krijgen. Het zijn de mannen van Kris Kross Amsterdam die met Vluchtstrook, dat het dj-trio maakte met Antoon en Sigourney K, stevig op de eerste plaats blijven staan. Carey pakt de tweede plek.

Dat All I Want For Christmas de nummer 1-positie niet heeft weten te bemachtigen is opvallend. Vorig jaar voerde ze al twee weken voor de kerstdagen de lijst al aan met de single uit 1994. De hoogste regionen zijn zo rond de feestdagen overigens wel bekend terrein voor de Amerikaanse zangeres; de single heeft nu in zeven verschillende jaren de top 3 gehaald in Nederland.

MEAU houdt zich ook redelijk staande in het kerstgeweld van deze week in de Single Top 100. De Nederlandse zangeres zakt met Dat Heb Jij Gedaan weliswaar van de tweede naar de derde plaats, maar behoudt daarmee haar plekje in de top 3 van de hitlijst. Ze staat daar nu 11 weken in, waarvan een week op nummer 1.

Andere kersthits in de top 10 zijn Wham! met Last Christmas op de vierde plek, Santa Tell Me van Ariana Grande op 8 en It's Beginning To Look A Lot like Christmas van Michael Bublé op 10. De eerstvolgende kerstsingle buiten de top 10 is van Ed Sheeran en Elton John, die met Merry Christmas op 11 te vinden zijn. Chris Rea met Driving Home For Christmas staat op de twaalfde plaats. In de top 20 verder is verder alleen Kelly Clarkson nog te vinden als het gaat om kerstmuziek. Haar Underneath The Tree staat op 17.

Single Top 10 week 50

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Singles Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (1) Kris Kross Amsterdam ft. Antoon & Sigourney K - Vluchtstrook

  2. (3) Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

  3. (2) MEAU - Dat heb jij gedaan

  4. (7) Wham! - Last Christmas

  5. (4) GAYLE - abcdefu

  6. (5) Acraze ft. Cherish - Do It To It

  7. (6) Adele - Easy On Me

  8. (14) Ariana Grande - Santa Tell Me

  9. (8) Bilal Wahib feat. Frenna - Streken van een Duivel

  10. (16) Michael Bublé - It's Beginning To Look A Lot like Christmas

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren