logo songteksten.net

KINK roept Beautiful James van Placebo uit tot song van het jaar

Luisteraars van radiozender KINK hebben Beautiful James van Placebo uitgeroepen tot beste liedje van het jaar 2021. KINK-dj Jasper Leijdens maakte dat vrijdagmiddag op de zender bekend tijdens de finale van de jaarlijkste Playlist of the Year.

De nummer twee en drie in de lijst zijn respectievelijk How Not To Drown van CHVRCHES samen met Cure-zanger Robert Smith en het liedje Red van de nieuwe Belgische band Ramkot. Op de vierde plaats staat I Don't Live Here Anymore van War On Drugs en op 5 Sam Fender met Seventeen Going Under.

"De Playlist of the Year laat ook dit jaar weer precies zien waar KINK voor staat", zegt KINK's programmadirecteur Michiel Veenstra. "De beste alternatieve rock van gevestigde namen als Foo Fighters, Kings of Leon en Royal Blood, maar ook nieuwe namen als Ramkot, Wet Leg en Son Mieux. Het is fijn en noodzakelijk dat deze muziek met de terugkeer van KINK weer een plek in het Nederlandse radiolandschap heeft".

Radiostation KINK keerde in februari 2019 terug nadat het in 2011 stopte omdat de toenmalige eigenaar geen brood meer in de zender zag. KINK is nu alleen via internet en DAB+ te beluisteren, maar aast op een FM-frequentie. In december stapte het radiostation naar de rechter om de zogenoemde noodverlenging van de huidige FM-frequenties tegen te gaan. Die zouden in september 2022 aflopen, maar het kabinet verlengde die onlangs met drie jaar om te kunnen herstellen van de lage advertentie-inkomsten in coronatijd. KINK noemde dat "buitenproportioneel". Of en wanneer de zaak dient is nog niet bekend.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren