logo songteksten.net

Rob Janssen na Glazen Huis: bedrag heeft me nooit veel uitgemaakt

Het heeft Rob Janssen nooit veel uitgemaakt hoeveel geld er dit jaar zou worden opgehaald met het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Dat vertelde de 3FM-dj aan het ANP, kort nadat bekend was geworden dat de goededoelenactie dit jaar ruim 2 miljoen euro heeft opgebracht.

"Het bedrag heeft mij nooit veel uitgemaakt", zegt Janssen. "Het gaat erom dat er mensen en kinderen zijn die de moeite nemen om geld in te zamelen of hun spaarpot te legen om te helpen het goede doel te steunen. We kunnen vooral heel blij zijn voor het Wereld Natuur Fonds dat met het geld de planeet en het regenwoud wil redden."

Vrijdag werd bekend dat het Glazen Huis van Serious Request dit jaar 2.000.813 miljoen euro heeft opgebracht. Dat is minder dan de ruim 5 miljoen euro die er werd opgehaald in 2017 bij de laatste keer dat het huis was opgebouwd. Na dat jaar besloot 3FM om de actie op een andere manier te houden en koos het voor The Lifeline, waarbij dj's door heel Nederland liepen om geld op te halen. Gemiddeld werd er toen 1,5 miljoen opgehaald. Vorig jaar was dat 1,6 miljoen.

Het moment dat de dj het meest is bijgebleven van zijn week Het Glazen Huis is toen hij er een week geleden in stapte. "Vooraf waren er zoveel vragen over hoe het zou zijn, wat we zouden gaan doen en dan gaat die deur dicht en opeens begint het dan. Dat lijkt wel een half uur geleden. We zijn er als een vuurpijl doorheen gegaan en nu is het opeens al kerstavond."

Moe is de dj niet, zegt hij, integendeel. "Ik zit vol adrenaline! Als er een kroeg open was, had ik daar nu nog heel lang gestaan. Maar het is en blijft wat dat betreft een sobere editie waarbij we alle geldende maatregelen in acht namen en nog steeds nemen. Er is dus ook geen feest nu. Sterker nog, om mij heen wordt alles alweer afgebroken", zegt Janssen, die vurig hoopt op een volgende editie in betere tijden. "Hopelijk zijn we volgend jaar terug en als alle mensen van wie we dit jaar een berichtje hebben gekregen dan komen kijken en doneren, dan is Nederland te klein!"

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren