logo songteksten.net

Ingmar Heytze wijdt gedicht aan overleden Jeroen van Merwijk

Dichter Ingmar Heytze heeft de in maart overleden cabaretier Jeroen van Merwijk geëerd met een speciaal gedicht. In de tekst, die Heytze vrijdagavond voor het eerst voordroeg in het NPO-radioprogramma Met het oog op morgen, omschrijft de dichter hoe hij hoopt ooit in de hemel Van Merwijk weer tegen te komen.

Het gedicht maakte onderdeel uit van een speciale thema-uitzending van Met het oog op morgen over hoop en optimisme. Heytze prees de manier waarop Van Merwijk de laatste maanden van zijn leven omging met de kanker. "Je weet pas hoe je reageert op zo'n onheilstijding als het je overkomt", lichtte de dichter toe. "Hij pakte het zo positief op, hij ging nog allemaal dingen afmaken. En er viel hem zoveel toe aan positieve respons."

Van Merwijk overleed op 65-jarige leeftijd. De cabaretier maakte vorige jaar bekend dat hij aan darmkanker leed. Hij stond meer dan dertig jaar op het podium en maakte dertien theaterprogramma's. Ook als liedjesschrijver genoot Van Merwijk grote bekendheid. Hij schreef teksten voor artiesten als Hans Dorrestijn, Adèle Bloemendaal, Karin Bloemen en Erik van Muiswinkel.

Voor zijn lied Dat vinden jongens leuk ontving hij in 2006 de Annie M.G. Schmidtprijs. Het nieuws van zijn overlijden leidde tot een grote hernieuwde belangstelling in zijn werk.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren