logo songteksten.net

Linda de Mol vindt acteren diep vanbinnen leuker dan presenteren

Linda de Mol vindt acteren "diep in haar hart leuker dan presenteren", vertelt ze aan het ANP. "Ik ben begonnen met presenteren, maar inmiddels heb ik ook veel geacteerd. Dat vind ik echt heerlijk om te doen". Vanaf 2 januari is de actrice en presentatrice in een nieuwe thrillerserie op SBS6 te zien: Diepe Gronden.

Toch is de keuze tussen acteren en presenteren niet snel gemaakt. Want hoewel ze van acteerwerk ontzettend kan genieten, is vooral de afwisseling fijn. "Als ik dan acht weken 's ochtends om 06.15 uur op moet, dan denk ik ook wel: heerlijk om volgende week gewoon weer Miljoenenjacht te presenteren." Acteren is door de lange draaidagen - soms dertien uur - moeilijk te combineren met haar privéleven. "En als ik met presenteren weer in de camera kan kijken, wat absoluut niet mag met acteren, dan geniet ik daar ook weer heel erg van."

De Mol wilde al langere tijd een serie maken die wat weg heeft van een Scandinavische thrillerserie. Die wens komt met Diepe Gronden uit. Daarin speelt ze Anna van Kessel, een gedragsdeskundige die bij de politie werkt en is opgeleid door de FBI. In die rol helpt ze de politie bij een moordzaak. "Ik hou enorm van Scandinavische series, die vind ik zo spannend. Het is toch lekker, dat het heel eng is maar dat je tegelijkertijd denkt: die ene staat er de hele tijd bij en die zegt niks, dat is 'm straks, let maar op."

Schat aan kennis

Het karakter Anna van Kessel is gebaseerd op een bestaand persoon, genaamd Carlo Schippers. Hij is de enige Nederlandse profiler die door de FBI is opgeleid. "Hij heeft dan ook een enorme schat aan kennis mee naar Nederland genomen." Schippers heeft aan andere media meerdere interviews gegeven, die voor deze serie gebruikt zijn. De Mol vindt het werk van een gedragsdeskundige "fascinerend", omdat je de recherche "richting kunt geven". "Hoewel het in de serie wel wat spannender is gemaakt", lacht ze. "Normaal zit je vooral achter de computer, volgens mij."

De Mol wilde graag de rol van profiler op zich nemen. Want als het aanslaat, dan zou ze graag opnieuw worden uitgezonden als Van Kessel, deelt ze enthousiast mede. Een vervolg ziet ze dan ook absoluut zitten. "Dan kan Anna naar Zeeland worden uitgezonden, of naar Texel ofzo. Dat vind ik hier juist leuk aan: dat je het misschien nog wel een keer kunt doen."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren