logo songteksten.net

Joris Linssen: kerst wordt een groot improvisatiecircus

Joris Linssen laat zich vanwege de coronamaatregelen verrassen deze kerstdagen en heeft van tevoren dan ook geen plannen gemaakt, vertelt hij aan het ANP. "Het wordt een groot improvisatiecircus. Als we iets hebben afgeleerd dan is het wel plannen."

Want, zegt hij: "Ik had het er nog met vrouw en dochter over, je kunt niks plannen. Normaal houd je misschien een kerstdiner met twaalf tot twintig man." Ook ging hij weleens met een groep mensen naar een kampeerboerderij met de kerst. "Maar kerst met zo'n grote groep mensen vieren kan niet vanwege het coronavirus."

Ook bij eerdere plannen gooide het coronavirus roet in het eten. "Kijk bijvoorbeeld naar mijn theatertournee in het nieuwe jaar. Daarvan zijn de eerste twee weken, begin januari, nu afgelast."

"Dus we zien het wel", zegt hij daarom. "Je belt elkaar waarschijnlijk op het laatste moment op en gaat in klein gezelschap iets vieren." Want "de neiging tot controleren" moet je loslaten, denkt hij, en plannen kunnen het beste gewoon spontaan worden gemaakt. "We bekijken het dag voor dag."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren